Sensommar lanserar eget festivalhotell

Sensommar lanserar eget festivalhotell

Sensommar presenterar stolt vårt alldeles egna festivalhotell till Sensommar! 2018. Vi inleder ett samarbete  och tar över Quality Sundsvall under Sensommarhelgen 6-7 juli.

– Vi är otroligt glada över att ha hittat ett sånt pass bra samarbete tillsammans med Quality Sundsvall. Det är ett fint hotell med förstklassig service och vi kan samla allt under ett och samma tak, säger Dino Vulic, Festivalchef, Sensommar.

Sensommar Hotel
Quality Hotel Sundsvall kommer fungera som festivalens officiella festivalhotell. Här kommer man hitta allt ifrån artister till festivalbesökare. På hotellet kommer Sensommar även erbjuda allt ifrån aktiviteter, mingel, den officiella efterfesten samt shuttles mellan hotell och festival och mycket mer.

– Det är en strategisk satsning för oss att kunna erbjuda en helhet till besökarna med boende och transport anpassat för festivalgästerna. Quality är en stark samarbetspartner med ett fint hotell och förstklassig service, säger Dino Vulic, festivalchef, Sensommar!

– Det känns jätteroligt och hedrande att vara det officiella hotellet för Sensommar. Vi älskar de som vågar satsa och vara en del av det. Den här helgen kommer hotellet helt och hållet vara uppbyggt kring Sensommar. Festivalen flyttar helt enkelt in på Quality. Vi började vårt samarbete lite lätt redan förra året och är otroligt glada att vi lyckats få till detta inför sommarens festival, säger Ulrika Westin, VD på Quality Hotel Sundsvall.

Hotellets alla rum är reserverade till festivalens artister och besökare.
Under helgen kommer hotellet att vara smyckat i festivalens färger. Tanken är att festivalen börjar i samma ögonblick som besökarna kliver in på hotellet.

– 55 procent av våra gäster är inresande. I samma ögonblick som besökarna kliver in på hotellet ska festivalen vara i gång då hela huset ska andas Sensommar. Bland annat kommer vi att ha aktiviteter, mingel, DJs, efterfester och shuttlebussar kommer att gå mellan festivalområdet och hotellen i stort sett oavbrutet, säger Dino Vulic.

Ulrika Westin välkomnar Sensommar till hotellet.

– Vi har som ambition att vårt hotell ska vara levande mötesplats och då går det här helt i linje med vad vi vill. Vi är glada över att välkomna Sensommar till hotellet, säger hon.

Från och med 16 februari kan besökarna boka hotellrum via sensommar.se

Alesso till Sensommar! 2018

Alesso till Sensommar! 2018

Alesso är klar för Sensommar! 2018. Vi välkomnar en av världens största artister till festivalen.

– Wow! Det känns otroligt häftigt att kunna presentera ett världsnamn som Alesso till festivalen och sin första konsert i Sundsvall och Norrland. Ett stort glädjebesked till publiken då Alesso är en av festivalens mest önskade artister, säger Dino Vulic, festivalchef, Sensommar!

Om festivalen:
6-7 juli 2018 är det dags för festivalens fjärde upplaga. Förra sommarens festival blev den största hittills. 12.000 besökare lockades till Sundsvall och fick marken under Idrottsparken att gunga när artister som Miriam Bryant och Otto Knows trängdes med världsstjärnorna Steve Angello och Galantis på scen.

Sedan starten 2015 har vi lyckats att bland annat tredubbla besökarantalet, attrahera världsstjärnor till Sundsvall, genomföra den största scenproduktionen som gjorts någonsin i Norrland och därmed kommit en bra bit på vägen att nå vårt mål: att bli norra Sveriges största festival.

Om Alesso:
2011 klev Alessandro Lindblad, mer känd som Alesso, på allvar in i strålkastarljuset när hans remixer på bland annat Tiësto, Swedish House Mafia och Aviciis låtar fick stor spridning. Sedan dess har vägen uppåt legat utstakad med milstolpar som att jobba med bland andra Calvin Harris och Tove Lo – för att inte nämna att han av tidningen DJ Mag redan 2013 rankades som världens 13:e bästa DJ.

En show i världsklass under Sensommar
– Förra året gjorde vi den största scenproduktionen som någonsin gjorts i Norrland och vi har inga planer på att sakta ner inför denna sommar. Vi slår på den stora trumman i år igen och bjuder på världsnamn på scen, mäktig produktion och en show i världsklass, säger Dino Vulic, festivalchef, Höga Kusten Nöje.

– Alesso är en av vår tids största artister, speciellt inom housegenren. Han är top 50 i världen på Spotify bland annat och har headlineat festivaler som Coachella, Tomorrowland & Ultra m.m. Han kommer få hela Sensommar att explodera i danseufori. På med dansskorna – den självklara tronföljaren till det svenska house-kungariket kommer till Sensommar, säger Oscar Westerlind, VD, Höga Kusten Nöje.

Klara artister:
Alesso
Alan Walker
Fler artister kommer snart.

Biljetter via http://sensommar.se

Sensommar tillbaka 2018

Sensommar tillbaka 2018

Efter sommarens stora succé står det klart att Sundsvallsfestivalen Sensommar! kommer tillbaka 2018. Festivalen stannar inne på Idrottsparken och nästa års datum blir 6-7 juli 2018.
– Vi hittade verkligen rätt med den nya arenan och de nya datumen. Inramningen blev perfekt, så det vill vi verkligen behålla och utveckla, säger Oscar Westerlind VD på Höga Kusten Nöje.

2017 års festival blev den största hittills. 12 000 besökare lockades till Sundsvall och Idrottsparken där världsartister som Steve Angello, Galantis, Miriam Bryant, Otto Knows, Linnea Henriksson och många fler spelade. Scenshowen blev den största som gjorts någonsin i Norrland och det är någonting festivalen vill fortsätta utveckla. Planerna för nästa sommars upplaga av Sensommar! är därför i full gång. De tre första upplagorna av festivalen har lockat närmare 25 000 besökare till Sundsvall – ett positivt besked som gör att konceptet nu utvecklas vidare.

– Vi tog ett jättekliv och hittade verkligen rätt i somras och vill fortsätta bygga vidare på det. Vi hade några av de största artisterna och produktioner som besökt Norrland tidigare och det vill vi verkligen ta vara på och kunna fortsätta erbjuda i fortsättningen, säger Dino Vulic, festivalchef Sensommar.

Festivalen 2018 blir kvar på Idrottsparken och dess datum blir samma helg som tidigare, 6-7 juli 2018 och blir den fjärde festivalen i ordningen att arrangeras.

– Att hålla festivalen på Idrottsparken höjde det hela festivalens nivå ett snäpp till. Att kunna använda sig av en så pass bra arena på ett så pass centralt läge är få förunnat och det märktes att årets festivalplats var väldigt uppskattad bland besökarna. Därför väljer vi att fortsätta hålla festivalen på Idrottsparken och även samma helg, säger Oscar Westerlind, VD på Höga Kusten Nöje.

– Att bygga en bra och trovärdig festival tar tid, vi fortsätter tro på Sundsvall som evenemangsstad och kommer fortsätta satsa för att nå vårt mål att bli störst i Norralnd, säger Per Johansson, från arrangörsgruppen på Sensommar.

Man har efter sommaren arbetat med att börja planera nästa års festival och hoppas på att under hösten kunna presentera de första artisterna inför nästa års festival. Men biljetterna släpps redan på måndag 25 september 10.00.

– På måndag släpper vi blindbird biljetter. Det vill säga vanliga festivalbiljetter till rabatterat pris då inga artister ännu är släppta. Detta är till våra trogna besökare och till personer som vill spara en bra slant. Dessa biljetter kommer vara 50% billigare än slutpriset av ordinarie festivalbiljetter. Man skall helt enkelt premieras genom att köpa i tid, säger Dino Vulic, festivalchef Sensommar.

Mer information om festivalen kommer inom kort.

www.sensommar.se