Festivalområde 2018

Festivalområde 2018

Nu kan vi presentera årets festivalområde 2018.

Inför festivalen 2017 så bytte festivalen kläder och fick en ny adress, nytt datum och optimala förutsättningar för att bli festivalen som alla sundsvallsbor vill ha. Det är alltid en utmaning att vara på ett nytt område och förra årets festival blev en succé med 12.000 besökare.
En utmaning är att att behålla festivalkänslan på arenan, vi vill att man skall känna festivalpulsen direkt när man kliver in genom entrén. Scenen blir för andra året i rad den största produktionen som någonsin gjorts i Norrland och pyroteknikshowen blir storslagen och ännu större.

Årets festivalområde är sig mycket likt – men vi har jobbat på att utveckla några bitar för att göra festivalpublikens besök ännu bättre och smidigare.

• Scen två flyttas närmare festivalens stora scen. På så sätt kan alla festivalens besökare, även premiumområdet se festivalens andra scen.

• Premium och cabana byter sida för att göra plats för scen två. På premium/cabana blir sig mycket likt. Ytan görs lite större än tidigare år och premium görs på två nivåer precis som förra året.

• Nytt för i år med Cabana är att även de byggs på två våningar. Tidigare år har det varit upp till 8 stycken privata tält över en våning, genom att bygga de på två våningar kan vi nu ta emot 10-14 stycken privata tält.

• Mat & dryck flyttas till nedre delen av arenan. Förra årets lösning var väldigt bra på många sätt, platserna var alldeles intill scenen och många kunde under kvällarna goda av god mat och dryck samtidigt som de såg artisterna inta festivalens stora scen. Men det blev stundtals väldigt trångt och fullsatt i mat och dryckestältet vilket skapade stora köer. Därför flyttar vi detta område till nedre delen av arenan och det blir denna sommar 3X så stort som föregående år. På så sätt kan vår mat- och dryckesleverantör APA servera mer folk samtidigt under kvällarna, och det blir ett stort uteserveringsområde som kommer kunna ta in mycket folk där publiken kommer kunna njuta av fantastisk mat från APA samtidigt som de lyssnar till sina favoritartister.

• Entrén förlängs och börjar redan vid husknuten för att underlätta köer och in/utgångar från arenan.

• Armbandsuthämtningen blir på Norrmalm parkeringen. Här byter du ut din festivalbiljett mot ett armband för att komma in på festivalen.

Även i år hittar vi succékonceptet Cabana. Detta är för dig & ditt sällskap som vill sitta precis där det händer, men ändå kunna hålla det privat. En cabana är ett privat 3x3m tält upphöjt över marken, med soffor och annan härlig inredning du och dina 10 vänner/kollegor kan avnjuta kvällen. För bokning av Cabana (info@hknoje.se). (slutsålt, kölista finns)

Kommentarer:
– Vi är väldigt nöjda med årets festivalområde, det känns som att det som var lite mindre bra förra året har vi tagit med oss och utvecklat och gjort bättre inför årets festival. Vi har tagit till oss det publiken upplevde förra året och utvecklat det till det bättre. Publiken kommer uppleva området som mycket bättre och smidigare i sommar, säger Oscar Westerlind, Sensommar.

– Det är alltid en utmaning när man kommer till ett nytt område och ska göra festival, nu är det andra året vi kör på Idrottsparken och nu är vi varma i kläderna. Vi hittade mycket rätt förra året och lyckades behålla festivalkänslan som många trodde skulle gå förlorad när vi flyttade in på arenan. Vi har tagit till oss det publiken upplevde förra året, tillsammans med våra egna tankar och idéer och förbättrat festivalen helt enkelt, säger Dino Vulic, festivalchef Sensommar.

Sensommar! 2018 Preparty

Sensommar! 2018 Preparty

Vigiland headlinear Sensommars preparty 19 maj på Aveny.

– För andra året i rad kan vi presentera festivalens preparty. Extra kul inför årets förfest är att Vigiland kommer och förgyller kvällen, säger Dino Vulic, festivalchef, Höga Kusten Nöje.

Om Sensommar Preparty:
Sensommar presenterar tillsammans med Aveny Sundsvall årets offciella preparty för andra året i rad. Sensommar! 2018 närmar sig med stormsteg och vad passar då bättre än en ordentlig förfest. Årets förfest gästas av inga mindre än Vigiland.

Vi kommer bjuda på tävlingar där besökarna kan vinna festivalbiljetter, merchandaise och mycket annat skoj. Dj Henke bjuder på musiken från festivalens artister och de senaste hitsen. 100 första gästerna på plats får en goodiebag som kan innehålla allt ifrån merchandise, sensommar t-shirts, kepsar, festivalbiljetter och mycket mera. Åldersgräns: 18 år.

Om Vigiland:
Vigilands stora genombrott kom 2014 när de slog igenom med hiten ’UFO’ som klättrade upp på topplistorna och Top-10 på Spotify. Senare under 2015 släppte de singlarna ”Addicted” och ”Shots & Squats” som båda klättrade högt på topplistan, där den sistnämnda blev en av sommarens största låtar och låg etta på Spotify-listan under flera veckor. 2016 blev heller inget undantag för framgång där singeln ’Pong Dance’ blev deras andra Spotify-etta.

Vigiland headlinar Sensommar Preparty på Aveny
– Förfesten blir ett stort smakprov inför sommarens festival. Vigiland förgyller kvällen på scenen och det blir en stor och häftig produktion med LED-skärmar, kolsyra, eldar, laser och mycket annat. En perfekt uppladnning, säger Dino Vulic, festivalchef, Höga Kusten Nöje.

– Det kändes som en självklarhet att arrangera årets förfest på Aveny, där vi inför årets festival har ett stort och bra samarbete med Quality. Vi är glada att få använda deras fantastiska lokaler, säger Oscar Westerlind, VD, Höga Kusten Nöje.

Köp biljetter HÄR.

APA – Food & Beverage

APA – Food & Beverage

En stor del av artistprogrammet är presenterat, att Sensommar startar ett eget hotell är presenterat, nu kan vi berätta om årets Food and Beverage partner.

– Vi är otroligt stolta och glada över att välkomna tillbaka APA för tredje året i rad till festivalen, säger Oscar Westerlind, Sensommar!

Samarbetet mellan Sensommar och APA inleddes redan 2016 då APA medverkade på festivalens andra upplaga, då ute på Ungdomsfältet. Konceptet uppskattades av festivalbesökarna och under 2017 utvecklades samarbetet mellan festivalen och restaurangen. Tillsammans tog man även över driften av Camp Gif på Idrottsparken. Ett supportertält med mat och dryck under GIF Sundsvalls hemmamatcher. Och att samarbetet skulle fortsätta under 2018 kändes givet från båda partner.

– Vi är otroligt stolta att få arbeta tillsammans med APA. Vi kan tryggt säga att vi har Sveriges bästa festivalkäk, säger Oscar Westerlind, Sensommar!

– Det känns otroligt roligt och inspirerande för vår del att få vara med för tredje gången. Det känns fantastiskt att få samarbeta med Dino och Oscar som gör ett gediget arbete med festivalen och för Sundsvall, säger Daniel Sandström, ägare APA.

2018 års upplaga kommer även bjuda på en hel del nyheter gällande mat och dryckesväg. Mat och dryckesområdet kommer att byggas ut och få en större och centralare del på festivalen. Samt kommer utbudet att breddas.

– Det som skiljer sig från förra året framförallt är att vi kommer bygga ut vårt område. Festivalen hade väldigt mycket besökare förra året och det blir ännu fler denna sommar. Vi satsar därför på att bygga området ännu större, samt kommer vi ha en ännu bättre meny och som vanligt grymma burgare, säger Daniel Sandström, ägare APA.

APA startades i december 2014 och redan 2016 leverade man mat på festivalens andra upplaga, detta var något nytt och spännande för restaurangen. Nu, tre upplagor senare är det dags igen att erbjuda festivalbesökarna mat och dryck.

– Hela festivalen har ju vuxit och vi måste ju även hänga med i utvecklingen. Vi har framförallt mycket mer personal i år i takt med att försäljningen ökar. Och det ställer ju högre krav på att vi kan leverera det gästerna vill ha snabbt och behålla bra kvalité, säger Daniel Sandström, ägare APA.

Samarbetet fortlöper även 2018, tredje året i rad mellan festivalen och restaurangen. Sensommar kan stolt stoltsera med att Sveriges bästa festivalkäk finns på plats.

– Vi värnar om kvaliteten och att det håller hög standard. APA har en grym produkt som kan levereras i ett bra tempo. Det gäller att inte gena i hörnen. Man måste ofta ställa kvalitet mot kvantitet, men det behöver vi inte göra här, säger Oscar Westerlind, Sensommar!

Har ni Sveriges bästa festivalkäk?
– Helt klart, vi är glada att ha APA ombord och kunna erbjuda våra besökare sån pass bra festivalmat, säger Oscar Westerlind, Sensommar!

– I år kommer vi absolut ha Sveriges bästa festivakäk, det kan jag lova!, säger Daniel Sandström, ägare APA.