Sensommar! tillbaka 2019

Sensommar! tillbaka 2019

Efter sommarens stora succé står det klart att Sundsvallsfestivalen Sensommar! kommer tillbaka 2019. Festivalen stannar inne på arenan och nästa års datum blir 5-6 juli 2019.

– De två senaste åren har varit helt fantastiska på arenan, vi kommer vara kvar på samma plats och datum och fortsätta utveckla festivalen för att nå vårt mål om att bli Norrlands största festival, säger Dino Vulic, Sensommar.

Efter fyra år fortsätter arrangörerna Höga Kusten Nöje och Ljud & Ljus Control att satsa på Sensommar! Festivalen i Sundsvall. 2018 års festival blev den största hittills. 14 000 besökare lockades till Sundsvall och Idrottsparken där världsartister som Alesso, Alan Walker, Icona Pop, Kapten Röd, Tove Styrke och många fler spelade. Scenshowen blev den största som gjorts någonsin i Norrland och det är någonting festivalen vill fortsätta utveckla. 2019 firar festivalen femårsjubileum.

Planerna för nästa sommars upplaga av Sensommar! är därför i full gång. De fyra första upplagorna av festivalen har lockat närmare 40 000 besökare till Sundsvall – ett positivt besked som gör att konceptet nu utvecklas vidare.

– Vi har de två senaste åren hittat rätt med plats och datum som varit ett jättekliv för festivalen och vill fortsätta bygga vidare på det. Vi känner och nöjda med helheten men kommer fortsätta utveckla och finslipa på smågrejer inför kommande femårsjubileum, säger Oscar Westerlind, Sensommar.

Festivalen 2019 blir kvar på arenan och dess datum blir samma helg som tidigare, 5-6 juli 2019 och blir den femte festivalen i ordningen att arrangeras.

–  Vi vill fortsätta sätta Sundsvall och Norrland på musikkartan samt visa att Sensommar kan leverera en nationell festival med internationella artister. Vi vill göra någonting som sticker ut i mängden, säger Per Johansson, Sensommar.

Man har efter sommaren arbetat med att börja planera nästa års festival och hoppas på att under hösten kunna presentera de första artisterna inför nästa års festival. Biljetterna släpps dock redan på tisdag 25 september 10.00.

– Den 25:e släpper vi blindbird biljetter. Det vill säga vanliga festivalbiljetter till rabatterat pris då inga artister ännu är släppta. Detta är till våra trogna besökare och till personer som vill spara en bra slant. Dessa biljetter kommer vara cirka 50% billigare än slutpriset av ordinarie festivalbiljetter. Man skall helt enkelt premieras genom att köpa i tid, säger Per Johansson, Sensommar.

Mer information om festivalen kommer inom kort.

www.sensommar.se

Festivalområde 2018

Festivalområde 2018

Nu kan vi presentera årets festivalområde 2018.

Inför festivalen 2017 så bytte festivalen kläder och fick en ny adress, nytt datum och optimala förutsättningar för att bli festivalen som alla sundsvallsbor vill ha. Det är alltid en utmaning att vara på ett nytt område och förra årets festival blev en succé med 12.000 besökare.
En utmaning är att att behålla festivalkänslan på arenan, vi vill att man skall känna festivalpulsen direkt när man kliver in genom entrén. Scenen blir för andra året i rad den största produktionen som någonsin gjorts i Norrland och pyroteknikshowen blir storslagen och ännu större.

Årets festivalområde är sig mycket likt – men vi har jobbat på att utveckla några bitar för att göra festivalpublikens besök ännu bättre och smidigare.

• Scen två flyttas närmare festivalens stora scen. På så sätt kan alla festivalens besökare, även premiumområdet se festivalens andra scen.

• Premium och cabana byter sida för att göra plats för scen två. På premium/cabana blir sig mycket likt. Ytan görs lite större än tidigare år och premium görs på två nivåer precis som förra året.

• Nytt för i år med Cabana är att även de byggs på två våningar. Tidigare år har det varit upp till 8 stycken privata tält över en våning, genom att bygga de på två våningar kan vi nu ta emot 10-14 stycken privata tält.

• Mat & dryck flyttas till nedre delen av arenan. Förra årets lösning var väldigt bra på många sätt, platserna var alldeles intill scenen och många kunde under kvällarna goda av god mat och dryck samtidigt som de såg artisterna inta festivalens stora scen. Men det blev stundtals väldigt trångt och fullsatt i mat och dryckestältet vilket skapade stora köer. Därför flyttar vi detta område till nedre delen av arenan och det blir denna sommar 3X så stort som föregående år. På så sätt kan vår mat- och dryckesleverantör APA servera mer folk samtidigt under kvällarna, och det blir ett stort uteserveringsområde som kommer kunna ta in mycket folk där publiken kommer kunna njuta av fantastisk mat från APA samtidigt som de lyssnar till sina favoritartister.

• Entrén förlängs och börjar redan vid husknuten för att underlätta köer och in/utgångar från arenan.

• Armbandsuthämtningen blir på Norrmalm parkeringen. Här byter du ut din festivalbiljett mot ett armband för att komma in på festivalen.

Även i år hittar vi succékonceptet Cabana. Detta är för dig & ditt sällskap som vill sitta precis där det händer, men ändå kunna hålla det privat. En cabana är ett privat 3x3m tält upphöjt över marken, med soffor och annan härlig inredning du och dina 10 vänner/kollegor kan avnjuta kvällen. För bokning av Cabana (info@hknoje.se). (slutsålt, kölista finns)

Kommentarer:
– Vi är väldigt nöjda med årets festivalområde, det känns som att det som var lite mindre bra förra året har vi tagit med oss och utvecklat och gjort bättre inför årets festival. Vi har tagit till oss det publiken upplevde förra året och utvecklat det till det bättre. Publiken kommer uppleva området som mycket bättre och smidigare i sommar, säger Oscar Westerlind, Sensommar.

– Det är alltid en utmaning när man kommer till ett nytt område och ska göra festival, nu är det andra året vi kör på Idrottsparken och nu är vi varma i kläderna. Vi hittade mycket rätt förra året och lyckades behålla festivalkänslan som många trodde skulle gå förlorad när vi flyttade in på arenan. Vi har tagit till oss det publiken upplevde förra året, tillsammans med våra egna tankar och idéer och förbättrat festivalen helt enkelt, säger Dino Vulic, festivalchef Sensommar.

Sensommar! 2018 Preparty

Sensommar! 2018 Preparty

Vigiland headlinear Sensommars preparty 19 maj på Aveny.

– För andra året i rad kan vi presentera festivalens preparty. Extra kul inför årets förfest är att Vigiland kommer och förgyller kvällen, säger Dino Vulic, festivalchef, Höga Kusten Nöje.

Om Sensommar Preparty:
Sensommar presenterar tillsammans med Aveny Sundsvall årets offciella preparty för andra året i rad. Sensommar! 2018 närmar sig med stormsteg och vad passar då bättre än en ordentlig förfest. Årets förfest gästas av inga mindre än Vigiland.

Vi kommer bjuda på tävlingar där besökarna kan vinna festivalbiljetter, merchandaise och mycket annat skoj. Dj Henke bjuder på musiken från festivalens artister och de senaste hitsen. 100 första gästerna på plats får en goodiebag som kan innehålla allt ifrån merchandise, sensommar t-shirts, kepsar, festivalbiljetter och mycket mera. Åldersgräns: 18 år.

Om Vigiland:
Vigilands stora genombrott kom 2014 när de slog igenom med hiten ’UFO’ som klättrade upp på topplistorna och Top-10 på Spotify. Senare under 2015 släppte de singlarna ”Addicted” och ”Shots & Squats” som båda klättrade högt på topplistan, där den sistnämnda blev en av sommarens största låtar och låg etta på Spotify-listan under flera veckor. 2016 blev heller inget undantag för framgång där singeln ’Pong Dance’ blev deras andra Spotify-etta.

Vigiland headlinar Sensommar Preparty på Aveny
– Förfesten blir ett stort smakprov inför sommarens festival. Vigiland förgyller kvällen på scenen och det blir en stor och häftig produktion med LED-skärmar, kolsyra, eldar, laser och mycket annat. En perfekt uppladnning, säger Dino Vulic, festivalchef, Höga Kusten Nöje.

– Det kändes som en självklarhet att arrangera årets förfest på Aveny, där vi inför årets festival har ett stort och bra samarbete med Quality. Vi är glada att få använda deras fantastiska lokaler, säger Oscar Westerlind, VD, Höga Kusten Nöje.

Köp biljetter HÄR.