Sensommar tillbaka 2018

Sensommar tillbaka 2018

Efter sommarens stora succé står det klart att Sundsvallsfestivalen Sensommar! kommer tillbaka 2018. Festivalen stannar inne på Idrottsparken och nästa års datum blir 6-7 juli 2018.
– Vi hittade verkligen rätt med den nya arenan och de nya datumen. Inramningen blev perfekt, så det vill vi verkligen behålla och utveckla, säger Oscar Westerlind VD på Höga Kusten Nöje.

2017 års festival blev den största hittills. 12 000 besökare lockades till Sundsvall och Idrottsparken där världsartister som Steve Angello, Galantis, Miriam Bryant, Otto Knows, Linnea Henriksson och många fler spelade. Scenshowen blev den största som gjorts någonsin i Norrland och det är någonting festivalen vill fortsätta utveckla. Planerna för nästa sommars upplaga av Sensommar! är därför i full gång. De tre första upplagorna av festivalen har lockat närmare 25 000 besökare till Sundsvall – ett positivt besked som gör att konceptet nu utvecklas vidare.

– Vi tog ett jättekliv och hittade verkligen rätt i somras och vill fortsätta bygga vidare på det. Vi hade några av de största artisterna och produktioner som besökt Norrland tidigare och det vill vi verkligen ta vara på och kunna fortsätta erbjuda i fortsättningen, säger Dino Vulic, festivalchef Sensommar.

Festivalen 2018 blir kvar på Idrottsparken och dess datum blir samma helg som tidigare, 6-7 juli 2018 och blir den fjärde festivalen i ordningen att arrangeras.

– Att hålla festivalen på Idrottsparken höjde det hela festivalens nivå ett snäpp till. Att kunna använda sig av en så pass bra arena på ett så pass centralt läge är få förunnat och det märktes att årets festivalplats var väldigt uppskattad bland besökarna. Därför väljer vi att fortsätta hålla festivalen på Idrottsparken och även samma helg, säger Oscar Westerlind, VD på Höga Kusten Nöje.

– Att bygga en bra och trovärdig festival tar tid, vi fortsätter tro på Sundsvall som evenemangsstad och kommer fortsätta satsa för att nå vårt mål att bli störst i Norralnd, säger Per Johansson, från arrangörsgruppen på Sensommar.

Man har efter sommaren arbetat med att börja planera nästa års festival och hoppas på att under hösten kunna presentera de första artisterna inför nästa års festival. Men biljetterna släpps redan på måndag 25 september 10.00.

– På måndag släpper vi blindbird biljetter. Det vill säga vanliga festivalbiljetter till rabatterat pris då inga artister ännu är släppta. Detta är till våra trogna besökare och till personer som vill spara en bra slant. Dessa biljetter kommer vara 50% billigare än slutpriset av ordinarie festivalbiljetter. Man skall helt enkelt premieras genom att köpa i tid, säger Dino Vulic, festivalchef Sensommar.

Mer information om festivalen kommer inom kort.

www.sensommar.se

Festivalområde 2017

Festivalområde 2017

NY UPPDATERAD

Nu kan vi presentera årets festivalområde 2017.

Inför Sundsvallsfestivalen Sensommar! 2017 så bytte festivalen kläder och fick en ny adress, nytt datum och optimala förutsättningar för att bli festivalen som alla sundsvallsbor vill ha. Det är alltid en utmaning att vara på ett nytt område, men vi såg fram emot det nya festivalområdet och har jobbat hårt för att behålla festivalkänslan på arenan, man skall känna festivalpulsen direkt när man kliver in genom entrén. Scenen blir större än någonsin, produktionen blir den största som någonsin gjorts i Norrland och pyroteknikshowen blir storslagen. Vi bygger en perfekt gryta framför stora scen med närliggande premiumområde, cabana & businessvip. Längre bak på festivalområdet hittar vi scen två tillsammans med mat & dryck, partners, försäljning och sittplatser. GIF Sundsvalls nya entré används även som festivalentré och skapar ett naturligt flöde på området. I entréområdet hittar vi Camp Gif med mat & dryck samt nattklubb för alla åldrar. Samt hittar vi försäljningsytor med olika knallare. Baksidan av läktaren innehåller en del inomhustoaletter för både herr & dam som även kompletteras upp med två mindre baja-maja platser.

Även i år hittar vi succékonceptet Cabana. Detta är för dig & ditt sällskap som vill sitta precis där det händer, men ändå kunna hålla det privat. En cabana är ett privat 3x3m tält upphöjt över marken, med soffor och annan härlig inredning du och dina 10 vänner/kollegor kan avnjuta kvällen. För bokning av Cabana (info@hknoje.se). (slutsålt, kölista finns)

 

Sensommar! tar över Camp-GIF

Sensommar! tar över Camp-GIF

Det är nu klart att det blir Sensommar! och dess bolag Höga Kusten Nöje som tar över verksamheten i Camp-GIF säsongen 2017.

Sensommar! kommer i samarbete med Restaurang APA att leverera mat & dryck vid Camp- GIF.
– Vi är jättenöjda med att ha hittat ett samarbete med Sensommar! Tillsammans med dem ska vi utveckla våra matchevent och gör dem än trevligare, säger GIF Sundsvalls klubbchef Henrik Wikström.

Camp GIF öppnade 2013 och har fungerat som tillhåll för GIF Sundsvalls besökare med underhållning, mat och dryck samt uppladdning inför och under matcher. Camp GIF kommer att vara en central del i samband med byggnationen av det nya insläppet på Norra tomten där GIF Sundsvall arrangerar ett aktivitetsområde.

– Vårt hjärta slår för staden och klubben så det kändes självklart att ta över driften av Camp-GIF, vi har massvis med inspirerande arbete framför oss, det kommer bli lysande, säger Dino Vulic från Höga Kusten Nöje.
– Det känns fantastiskt att kunna knyta ihop påsen på det här sättet. Nu kan vi tillsammans med APA leverera grymma produkter hela året under alla evenemang, fotbollsmatcher såsom festivaler, säger Oscar Westerlind från Höga Kusten Nöje.