APA – Food & Beverage

APA – Food & Beverage

En stor del av artistprogrammet är presenterat, att Sensommar startar ett eget hotell är presenterat, nu kan vi berätta om årets Food and Beverage partner.

– Vi är otroligt stolta och glada över att välkomna tillbaka APA för tredje året i rad till festivalen, säger Oscar Westerlind, Sensommar!

Samarbetet mellan Sensommar och APA inleddes redan 2016 då APA medverkade på festivalens andra upplaga, då ute på Ungdomsfältet. Konceptet uppskattades av festivalbesökarna och under 2017 utvecklades samarbetet mellan festivalen och restaurangen. Tillsammans tog man även över driften av Camp Gif på Idrottsparken. Ett supportertält med mat och dryck under GIF Sundsvalls hemmamatcher. Och att samarbetet skulle fortsätta under 2018 kändes givet från båda partner.

– Vi är otroligt stolta att få arbeta tillsammans med APA. Vi kan tryggt säga att vi har Sveriges bästa festivalkäk, säger Oscar Westerlind, Sensommar!

– Det känns otroligt roligt och inspirerande för vår del att få vara med för tredje gången. Det känns fantastiskt att få samarbeta med Dino och Oscar som gör ett gediget arbete med festivalen och för Sundsvall, säger Daniel Sandström, ägare APA.

2018 års upplaga kommer även bjuda på en hel del nyheter gällande mat och dryckesväg. Mat och dryckesområdet kommer att byggas ut och få en större och centralare del på festivalen. Samt kommer utbudet att breddas.

– Det som skiljer sig från förra året framförallt är att vi kommer bygga ut vårt område. Festivalen hade väldigt mycket besökare förra året och det blir ännu fler denna sommar. Vi satsar därför på att bygga området ännu större, samt kommer vi ha en ännu bättre meny och som vanligt grymma burgare, säger Daniel Sandström, ägare APA.

APA startades i december 2014 och redan 2016 leverade man mat på festivalens andra upplaga, detta var något nytt och spännande för restaurangen. Nu, tre upplagor senare är det dags igen att erbjuda festivalbesökarna mat och dryck.

– Hela festivalen har ju vuxit och vi måste ju även hänga med i utvecklingen. Vi har framförallt mycket mer personal i år i takt med att försäljningen ökar. Och det ställer ju högre krav på att vi kan leverera det gästerna vill ha snabbt och behålla bra kvalité, säger Daniel Sandström, ägare APA.

Samarbetet fortlöper även 2018, tredje året i rad mellan festivalen och restaurangen. Sensommar kan stolt stoltsera med att Sveriges bästa festivalkäk finns på plats.

– Vi värnar om kvaliteten och att det håller hög standard. APA har en grym produkt som kan levereras i ett bra tempo. Det gäller att inte gena i hörnen. Man måste ofta ställa kvalitet mot kvantitet, men det behöver vi inte göra här, säger Oscar Westerlind, Sensommar!

Har ni Sveriges bästa festivalkäk?
– Helt klart, vi är glada att ha APA ombord och kunna erbjuda våra besökare sån pass bra festivalmat, säger Oscar Westerlind, Sensommar!

– I år kommer vi absolut ha Sveriges bästa festivakäk, det kan jag lova!, säger Daniel Sandström, ägare APA.

Sensommar lanserar eget festivalhotell

Sensommar lanserar eget festivalhotell

Sensommar presenterar stolt vårt alldeles egna festivalhotell till Sensommar! 2018. Vi inleder ett samarbete  och tar över Quality Sundsvall under Sensommarhelgen 6-7 juli.

– Vi är otroligt glada över att ha hittat ett sånt pass bra samarbete tillsammans med Quality Sundsvall. Det är ett fint hotell med förstklassig service och vi kan samla allt under ett och samma tak, säger Dino Vulic, Festivalchef, Sensommar.

Sensommar Hotel
Quality Hotel Sundsvall kommer fungera som festivalens officiella festivalhotell. Här kommer man hitta allt ifrån artister till festivalbesökare. På hotellet kommer Sensommar även erbjuda allt ifrån aktiviteter, mingel, den officiella efterfesten samt shuttles mellan hotell och festival och mycket mer.

– Det är en strategisk satsning för oss att kunna erbjuda en helhet till besökarna med boende och transport anpassat för festivalgästerna. Quality är en stark samarbetspartner med ett fint hotell och förstklassig service, säger Dino Vulic, festivalchef, Sensommar!

– Det känns jätteroligt och hedrande att vara det officiella hotellet för Sensommar. Vi älskar de som vågar satsa och vara en del av det. Den här helgen kommer hotellet helt och hållet vara uppbyggt kring Sensommar. Festivalen flyttar helt enkelt in på Quality. Vi började vårt samarbete lite lätt redan förra året och är otroligt glada att vi lyckats få till detta inför sommarens festival, säger Ulrika Westin, VD på Quality Hotel Sundsvall.

Hotellets alla rum är reserverade till festivalens artister och besökare.
Under helgen kommer hotellet att vara smyckat i festivalens färger. Tanken är att festivalen börjar i samma ögonblick som besökarna kliver in på hotellet.

– 55 procent av våra gäster är inresande. I samma ögonblick som besökarna kliver in på hotellet ska festivalen vara i gång då hela huset ska andas Sensommar. Bland annat kommer vi att ha aktiviteter, mingel, DJs, efterfester och shuttlebussar kommer att gå mellan festivalområdet och hotellen i stort sett oavbrutet, säger Dino Vulic.

Ulrika Westin välkomnar Sensommar till hotellet.

– Vi har som ambition att vårt hotell ska vara levande mötesplats och då går det här helt i linje med vad vi vill. Vi är glada över att välkomna Sensommar till hotellet, säger hon.

Från och med 16 februari kan besökarna boka hotellrum via sensommar.se

Alesso till Sensommar! 2018

Alesso till Sensommar! 2018

Alesso är klar för Sensommar! 2018. Vi välkomnar en av världens största artister till festivalen.

– Wow! Det känns otroligt häftigt att kunna presentera ett världsnamn som Alesso till festivalen och sin första konsert i Sundsvall och Norrland. Ett stort glädjebesked till publiken då Alesso är en av festivalens mest önskade artister, säger Dino Vulic, festivalchef, Sensommar!

Om festivalen:
6-7 juli 2018 är det dags för festivalens fjärde upplaga. Förra sommarens festival blev den största hittills. 12.000 besökare lockades till Sundsvall och fick marken under Idrottsparken att gunga när artister som Miriam Bryant och Otto Knows trängdes med världsstjärnorna Steve Angello och Galantis på scen.

Sedan starten 2015 har vi lyckats att bland annat tredubbla besökarantalet, attrahera världsstjärnor till Sundsvall, genomföra den största scenproduktionen som gjorts någonsin i Norrland och därmed kommit en bra bit på vägen att nå vårt mål: att bli norra Sveriges största festival.

Om Alesso:
2011 klev Alessandro Lindblad, mer känd som Alesso, på allvar in i strålkastarljuset när hans remixer på bland annat Tiësto, Swedish House Mafia och Aviciis låtar fick stor spridning. Sedan dess har vägen uppåt legat utstakad med milstolpar som att jobba med bland andra Calvin Harris och Tove Lo – för att inte nämna att han av tidningen DJ Mag redan 2013 rankades som världens 13:e bästa DJ.

En show i världsklass under Sensommar
– Förra året gjorde vi den största scenproduktionen som någonsin gjorts i Norrland och vi har inga planer på att sakta ner inför denna sommar. Vi slår på den stora trumman i år igen och bjuder på världsnamn på scen, mäktig produktion och en show i världsklass, säger Dino Vulic, festivalchef, Höga Kusten Nöje.

– Alesso är en av vår tids största artister, speciellt inom housegenren. Han är top 50 i världen på Spotify bland annat och har headlineat festivaler som Coachella, Tomorrowland & Ultra m.m. Han kommer få hela Sensommar att explodera i danseufori. På med dansskorna – den självklara tronföljaren till det svenska house-kungariket kommer till Sensommar, säger Oscar Westerlind, VD, Höga Kusten Nöje.

Klara artister:
Alesso
Alan Walker
Fler artister kommer snart.

Biljetter via http://sensommar.se