Galantis till Sensommar! 2017

Galantis till Sensommar! 2017

Galantis är klara för Sensommar! 2017. Det blir supergruppens första spelning i Norrland någonsin – och är i dagsläget gruppens enda spelning i Sverige 2017.

– Vi är otroligt glada att äntligen få välkomna Galantis till Sundsvall, en av Sveriges största musikexporter med en lokal anknytning, säger Dino Vulic, projektledare, Sensommar!

Galantis är resultatet av två av Sveriges största producenter i samarbete – en sensation som på kort tid blivit en av världens mest omtalade houseakter. Christian Karlsson (Bloodshy & Avant och Miike Snow) och Linus Eklöw (Style of Eye) har var för sig jobbat med artister som Madonna, Britney Spears, Swedish House Mafia och Lily Allen. När de gick samman som Galantis var succén given redan från start. De är en världens mest streamade artister på Spotify och står bakom hits som Runaway (U&I), No Money & Peanut Butter Jelly.

– Det känns alltid stort att åka och spela på hemmaplan, vi gör det alldeles för sällan! Vi är ju svenskar så Sverige-gig har alltid en speciell känsla man ser fram emot, säger Galantis.

Galantis gör sin första spelning i Norrland på Sensommar
– De har bara gjort en handfull spelningar tidigare i Sverige och det här blir första gången i Norrland. Linus är från Sundsvall, och spelade som Style Of Eye på festivalens premiärupplaga. Och nu kan vi äntligen få välkomna hans supergrupp, Galantis, det känns som att cirkeln sluts, säger Oscar Westerlind, projektledare, Sensommar!

Galantis är en av landets största musikexporter, men ack så har nästintill alla deras konserter tagit plats utomlands på några av världens största arenor och festivaler.
– De känns underbart att få välkomna de hem, och till Sensommar 2017. Tanken föddes direkt efter första upplagan där vi tillsammans med Linus pratade om att göra detta. Och äntligen har vi lyckat få till det, säger Dino Vulic, projektledare, Sensommar!

Steve Angello till Sensommar! 2017

Steve Angello till Sensommar! 2017

Steve Angello är klar för Sensommar! 2017. Det blir världsstjärnans första spelning i Norrland någonsin – och utgör tillsammans med Göteborg stjärnans enda spelningar i Sverige sommaren 2017.

– Det är en stor milstolpe för Sundsvall som eventstad och en bokning man bara kunde drömma om tidigare, säger Dino Vulic, projektledare, Sensommar!

Steve Angello är en av de mest framgångsrika artisterna och producenterna i dansmusikhistorien. Tillsammans med Swedish House Mafia har han lyckats sälja ut Madison Square Garden på nio minuter och spelat över hela världen för publiker stora som städer. Nu står det klart att han kommer att besöka Sundsvallsfestivalen Sensommar! för en exklusiv konsert i sommar.

– Jag ser verkligen fram emot spelningen i Sundsvall! Det ska bli kul att äntligen få komma och dela med mig av min musik med en väldigt viktigt del utav Sverige! Vi ses i Norrland på Sensommar!, säger Steve Angello.

Steve Angello gör sin första spelning i Norrland på Sensommar
– Att han väljer att komma till oss när han gör sin första Norrlandsspelning någonsin känns otroligt stort. Vi kan garantera att detta kommer bli en oförglömlig kväll. Det blir den största och mest påkostade produktionen som tagit plats i Norrland någonsin, säger Oscar Westerlind, projektledare, Sensommar!

Om festivalen
När Sensommar! startades 2015 var målet att ta festen tillbaka till Norrlands huvudstad och inom fem år vara en av Norrlands största festivaler. Bokningen av Steve Angello är definitivt ett steg i rätt riktning för att bli en av Norrlands största festivaler.

– Vi är otroligt stolta och glada över att få välkomna Steve till Sundsvall. Sundsvall kommer få uppleva en stor show av internationell klass på Sensommar! 2017 som aldrig tidigare skådats i Norrland, säger Dino Vulic, projektledare, Sensommar!

Norrland utgör knappt 60 procent av Sveriges yta, men för att få se sina favoritartister krävs det långa resor söderut. Sensommar! vill även kunna erbjuda publiken stora konsertupplevelser på hemmaplan. Det är viktigt för hela regionen att inte alla evenemang endast arrangeras i södra Sverige.

– Det är bara att gratulera Höga Kusten Nöje som har lyckats boka Steve Angello till Sundsvall och Sensommar. Efter några års uppehåll, så känns det riktigt kul att man återigen får se världsstjärnor uppträda på Idrottsparken, säger Maria Åslin, marknadschef Näringslivsbolaget Sundsvall.

Biljetter släpps 24 februari 10:00 via http://sensommar.se

 

Sensommar tillbaka 2017!

Sensommar tillbaka 2017!

Sundsvallsfestivalen Sensommar! byter kläder 2017 och får ny adress, nytt datum och optimala förutsättningar för att bli festivalen som alla sundsvallsbor vill ha. 

– Det blir en hel del nytt inför årets festival, det känns verkligen som att vi hittat rätt, säger Oscar Westerlind projektledare på Sensommarfestivalen.

Större, bättre, häftigare… planerna för sommarens upplaga av Sensommar! är i full gång. De två första upplagorna av festivalen har lockat närmare 10 000 besökare till Fältet i Sundsvall – ett positivt besked som gör att konceptet nu utvecklas vidare. Årets satsning är den största hittills. Några av dom största förändringarna blir att festivalen är en månad tidigare än föregående år, i början av juli, och att man byter fältet mot arena mitt i centrala Sundsvall.
– Festivalens nya datum blir 7-8 juli. Efter många bra samtal med olika aktörer i Sundsvall kom vi fram till att en festival i juli mitt i stan är det Sundsvallsborna vill ha. Då tycker vi att Norrporten Arena känns som det givna valet, sen blir det också en mäktigare festivalupplevelse på en arena, säger Dino Vulic, en av projektledarna på Sensommar.

Under hösten har Höga Kusten Nöje gjort undersökningar och där har det visat sig att det finns ett stort intresse kring en större festival i Sundsvall som ligger mitt i sommaren och nära centrum. Detta vill arrangörerna ta vara på och utveckla.
– Vi är väldigt peppade på att få komma igång med arbetet med årets festival. De nya förutsättningarna för årets upplaga känns optimala. Vi jobbar just nu för fullt med att rita festivalområdet, gå igenom hur produktionen ska se ut och hur man helt enkelt gör den bästa möjliga arenafestivalen,  säger Oscar Westerlind.

Sensommar kommer inom kort presentera den första artisten för 2017 års upplaga av festivalen.
– Vi satsar mycket på att utveckla Sensommar och målsättningen är att vara en av Norrlands största festivaler inom några år. Därför känns det extra kul att få presentera  första artisten inom kort. Dessutom en av de största artisterna som någonsin spelat i Sundsvall i modern tid, säger Dino Vulic.

Mer information om festivalen kommer inom kort.

www.sensommar.se