Hov1

Hiphopgruppen Hov1 är tillbaka efter dundersuccén med det självbetitlade debutalbumet. Uppföljaren ”Gudarna på Västerbron” är enligt Ludwig Kronstrand lite mognare och ljusare än debuten. Vi fick en pratstund med gruppen som ska spela på Sensommar.

Hov1

Medlemmar: Ludwig Kronstrand, Noel Flike, Dante Lindhe och Axel Liljefors Jansson
Kända hits: ”Mandy Moore”, ”Pari”, ”Hon dansar vidare i livet”, ”Heartbreak”.
Så förbereder vi oss för en spelning: – Vi sätter oss ner och fokuserar samtidigt som vi lyssnar på den akustiska versionen av ”Home” med Dirty Paws. Efter det kramas vi och sedan är vi redo att springa ut på scen.
Så ser vår relation till varandra ut: – Vi har verkligen en fantastisk relation till varandra, mer som syskon än som kompisar. Självklart dyker det upp konflikter eftersom vi är känslomänniskor allihop, men det finns ingenting vi inte skulle göra för varandra.

Den svenska hiphopgruppen Hov1 slog igenom I mars 2016 med singeln ”Kärleksbrev” och efter det har låtarna på topplistorna avlöst varandra. Dessutom producerade ENT nyligen en dokumentärserie om gruppen där tittarna får se bråk, kärlek och allt däremellan.
I sommar uppträder de för första gången på Sensommar i Sundsvall. Gruppen är peppad och lovar att bjuda på en show folk sent ska glömma.
– Vi kommer riva stället! Vi har faktiskt aldrig varit i Sundsvall innan så det ska bli väldigt kul att se staden och möta nya fans. Vi har dessutom hört att Sundsvall ska vara extra fint på sommaren, säger Ludwig Kronstrand.

Varför är ni så populära tror ni?
– Vi tror att människor uppskattar genuina texter som kommer från hjärtat. All musik vi skriver handlar om sådant som vi själva verkligen står för och tycker om. Det märks nog att vi lägger ned mycket tid och kärlek i det vi gör, och att vi alltid har grymt roligt under tiden!

I april släppte ni ert nya album – hur skiljer sig det från debutalbumet?
– Vi är äldre och lite mognare, vilket också avspeglar sig i musiken. Den här plattan är tydligare och kanske inte lika spretig. Vi har tänkt igenom en del saker och funderat över vad vi faktiskt vill säga, samtidigt som vi behållit transparensen och ärligheten som finns i debutplattan. Vi ville lyfta det fina med livet den här gången. Kärlek behöver inte alltid innebära smärta.

Ni vann Guldmicken på P3 Guld för årets liveakt. Hur påverkas ni av framgångarna?
– Jag skulle inte säga att vi har förändrats i grunden som individer. Däremot har vi en högre press på oss att leverera och leva upp till fansens förväntningar och vi jobbar både mycket och stenhårt.

Ludwig, du har sagt i en intervju att ”nöjd är det farligaste man kan vara”. Finns det prestationsångest inblandat?
– Jag skulle inte säga att det finns prestationsångest specifikt, däremot har vi höga krav på oss själva och vill göra våra fans glada. Det är viktigt att sätta upp mål för sig själv och sikta på att hela tiden utvecklas. Eftersom vi tycker att det här är så otroligt kul känns det inte heller som ett krav utan det är något som vi hade gjort ändå. Och lite press är bra för kreativiteten!

För de som inte har sett er dokumentärserie: ge en teaser om varför de ska titta!
– Jag tror att en blir berörd på ett eller annat sätt. Vi visar upp en ganska vågad sida av oss själva. Det är 50 filmade timmar av oss där vi större delen av tiden är sams och det är ganska händelselöst, därför valde vi att ta med det material där vi faktiskt ryker ihop. Det är viktigt för oss att visa upp en bred bild av oss som människor till fansen. Vi försöker inte skönmåla oss själva, utan ville visa upp något intressant och sevärt.