Ruby Rose

Ruby Rose är klar för Sensommar! 2016. Det blir världsstjärnans första spelning i Sverige någonsin – och enda festivalspelningen i Sverige sommaren 2016.

– Det är en milstolpe för Sundsvall som eventstad, säger Dino Vulic, projektledare på arrangerande Höga Kusten Nöje.

Ruby Rose är en av de allra starkast lysande stjärnorna på sociala medier-himlen, detta som en följd av en framgångsrik karriär som modell, skådespelerska och DJ. På Instagram har hon i dagsläget sju miljoner följare och över en miljon människor följer henne på Twitter. Nu står det klart att hon kommer att besöka Sundsvallsfestivalen Sensommar! för en exklusiv konsert i sommar. Världsstjärnan kommer att avsluta festivalen lördag 6 augusti med en storslagen show.

– Jag ser otroligt mycket fram emot att få komma till Sverige, jag har aldrig spelat där tidigare så det ska bli superroligt. Sedan längtar jag efter att få träffa mina svenska fans, säger Ruby Rose.

En samtida ikon
Hennes framgångar har på senare tid spridit sig som en löpeld över hela världen – som DJ har hon spelat på några av världens största festivaler och gigat tillsammans med svenske Avicii. Många känner nog dessutom igen henne från sin roll i succéserien Orange Is The New Black. Nyligen har hon varit och spelat in tre nya filmer – Resident Evil: Final Chapter, John Wick 2 och xXx: Return of Xander Cage – som samtliga har premiär under 2017.

Genom dessa framgångar tillsammans med ett starkt samhällsintresse – bland annat inom HBTQ- och djurrättsfrågor –  har hon blivit en samtida ikon och förebild hos den yngre publiken.

– Att hon väljer att komma till oss när hon gör sin första Sverigespelning någonsin känns otroligt stort. Vi kan garantera att detta kommer bli en oförglömlig kväll, säger Oscar Westerlind, projektledare, Sensommar!