Tjuvjakt

Debutalbumet ”Pojkvän” förra året fick hela Sverige att sätta tårarna i halsen. På plats i Sundsvall är Tjuvjakt redo att leverera både nya och Platina-streamade hits.

Antingen/Eller

Nattklubb/Festival
Sverige/Utomlands
Shots/Champagne

Hur går låtskrivandet till?
– Det bästa är att bara sätta sig ner och försöka göra någonting. Ofta försöker man göra någonting ”tråkigt”, som att göra klart en låt man påbörjat, men slutar med att göra något nytt, vilket brukar gå snabbare och bli bättre. Lite som att man diskar som mest när man vet att man måste fixa sin deklaration!

Hur spontana är ni på scenen?
– Helt ärligt så är ingenting planerat alls. Däremot har vi kört en del gig, så vi vet vad som fungerar ordnings- och mellansnacksmässigt. Men får vi känsla för att göra något annorlunda finns det inget som hindrar oss.

Hur nervösa är ni inför en spelning på skalan 1–10?
– Jag skulle nog säga 1 faktiskt, men det beror på. Har man ny musik och inte är 100 procent säker på texten så blir man ju lite mer nervös, men oftast har vi kontroll på läget. Eller inte alls … Men det är ju en del av showen!

Hur firar ni en lyckad spelning?
– Vi har lite Napoleon-inställning med sånt där (champagne vid förlust för man behöver det och champagne vid vinst för man förtjänar det) fast istället för champagne snackar vi snackbox för typ tio personer från Mcdonald’s.

Har ni råkat ut för något galet när det gäller era fans eller followers?
– Några ”en promille av Justin Bieber-­moments” har det varit, men spontant kommer jag inte på något jätteroligt. En tjej som klättrade upp två våningar för att kolla in i vår loge? Vi försökte dra för persiennerna men misslyckades så hon bara stirrade och gestikulerade åt oss att öppna fönstret. Vi öppnade inte.

Vad har ni för relation till Sundsvall?
– Jag tror att brandlarmet gick senast vi var i Sundsvall, haha. Men det var mycket folk på spelningen så vi har bra känsla med Sundsvall!