Alesso till Sensommar! 2018

Alesso är klar för Sensommar! 2018. Vi välkomnar en av världens största artister till festivalen.

– Wow! Det känns otroligt häftigt att kunna presentera ett världsnamn som Alesso till festivalen och sin första konsert i Sundsvall och Norrland. Ett stort glädjebesked till publiken då Alesso är en av festivalens mest önskade artister, säger Dino Vulic, festivalchef, Sensommar!

Om festivalen:
6-7 juli 2018 är det dags för festivalens fjärde upplaga. Förra sommarens festival blev den största hittills. 12.000 besökare lockades till Sundsvall och fick marken under Idrottsparken att gunga när artister som Miriam Bryant och Otto Knows trängdes med världsstjärnorna Steve Angello och Galantis på scen.

Sedan starten 2015 har vi lyckats att bland annat tredubbla besökarantalet, attrahera världsstjärnor till Sundsvall, genomföra den största scenproduktionen som gjorts någonsin i Norrland och därmed kommit en bra bit på vägen att nå vårt mål: att bli norra Sveriges största festival.

Om Alesso:
2011 klev Alessandro Lindblad, mer känd som Alesso, på allvar in i strålkastarljuset när hans remixer på bland annat Tiësto, Swedish House Mafia och Aviciis låtar fick stor spridning. Sedan dess har vägen uppåt legat utstakad med milstolpar som att jobba med bland andra Calvin Harris och Tove Lo – för att inte nämna att han av tidningen DJ Mag redan 2013 rankades som världens 13:e bästa DJ.

En show i världsklass under Sensommar
– Förra året gjorde vi den största scenproduktionen som någonsin gjorts i Norrland och vi har inga planer på att sakta ner inför denna sommar. Vi slår på den stora trumman i år igen och bjuder på världsnamn på scen, mäktig produktion och en show i världsklass, säger Dino Vulic, festivalchef, Höga Kusten Nöje.

– Alesso är en av vår tids största artister, speciellt inom housegenren. Han är top 50 i världen på Spotify bland annat och har headlineat festivaler som Coachella, Tomorrowland & Ultra m.m. Han kommer få hela Sensommar att explodera i danseufori. På med dansskorna – den självklara tronföljaren till det svenska house-kungariket kommer till Sensommar, säger Oscar Westerlind, VD, Höga Kusten Nöje.

Klara artister:
Alesso
Alan Walker
Fler artister kommer snart.

Biljetter via http://sensommar.se