Carola & Timo Räisänen till Sensommar! 2016

Sensommar! breddar sitt utbud – fler festivaldagar gör att vi kan erbjuda något för fler smaker. Och det finns nog inget bättre sätt att göra det på än att välkomna Carola och Timo Räisänen till årets festival!

Arbetet med att utveckla Sensommar! har gått snabbt framåt, redan till festivalens andra år dubblades antalet dagar, vilket ger en bra möjlighet att bredda utbudet, som har varit ett viktigt mål.

– Målmedvetet har vi jobbat med att skapa ett festivalutbud som tilltalar en större publik. Genom dessa bokningar tycker jag att vi tar det i mål på ett strålande sätt, säger Dino Vulic, projektledare hos arrangören Höga Kusten Nöje.

Sensommar! 2016 har nu knytit sig an Carola samt Timo Räisänen till fredagen på festivalen.

– Fredagen kommer att bjuda på en bred lineup, där vi hoppas att alla hittar något de gillar. Vi är därför väldigt stola över att kunna presentera Sveriges mest folkkära artist. Carola gör succé vart hon än är och konserten på Sensommar! blir en av få som hon gör under sommaren 2016, säger Oscar Westerlind, arrangör.

Det finns få personer i vårt avlånga land som inte vet vem Carola Häggkvist är. Sedan genombrottet i Melodifestivalen 1983 med låten Främling så har hon varit en naturlig del av vårt kollektiva medvetande. Hon har spelat in låtar som ”Tommy tycker om mig”, ”Fångad av en stormvind” och ”Evighet” – för att nämna ett par exempel från hennes framgångsrika karriär. För två år sedan var hon dessutom med i Så mycket bättre där hon framförde hyllade covers av The Ark-, Love Antell- och Familjen-låtar.

Timo Räisänen inledde sin musikkarriär i Håkan Hellströms band – men sedan 2004 har han stått på egna ben. Hits som ”About You Now”, Fear No Darkness, Promised Child” har han beönats med ett flertal priser ­– som P3 Guld för Årets manliga artist 2007 och Guldmicken 2008.

Nu senast är han aktuell med albumet ”Timo sjunger Ted” där han tolkar Ted Gärdestads klassiska låtar. Allt tyder på att det kommer att bli väldigt stämningsfullt när han besöker fältet och Sensommar! i Sundsvall.