Festivalområde 2018

Nu kan vi presentera årets festivalområde 2018.

Inför festivalen 2017 så bytte festivalen kläder och fick en ny adress, nytt datum och optimala förutsättningar för att bli festivalen som alla sundsvallsbor vill ha. Det är alltid en utmaning att vara på ett nytt område och förra årets festival blev en succé med 12.000 besökare.
En utmaning är att att behålla festivalkänslan på arenan, vi vill att man skall känna festivalpulsen direkt när man kliver in genom entrén. Scenen blir för andra året i rad den största produktionen som någonsin gjorts i Norrland och pyroteknikshowen blir storslagen och ännu större.

Årets festivalområde är sig mycket likt – men vi har jobbat på att utveckla några bitar för att göra festivalpublikens besök ännu bättre och smidigare.

• Scen två flyttas närmare festivalens stora scen. På så sätt kan alla festivalens besökare, även premiumområdet se festivalens andra scen.

• Premium och cabana byter sida för att göra plats för scen två. På premium/cabana blir sig mycket likt. Ytan görs lite större än tidigare år och premium görs på två nivåer precis som förra året.

• Nytt för i år med Cabana är att även de byggs på två våningar. Tidigare år har det varit upp till 8 stycken privata tält över en våning, genom att bygga de på två våningar kan vi nu ta emot 10-14 stycken privata tält.

• Mat & dryck flyttas till nedre delen av arenan. Förra årets lösning var väldigt bra på många sätt, platserna var alldeles intill scenen och många kunde under kvällarna goda av god mat och dryck samtidigt som de såg artisterna inta festivalens stora scen. Men det blev stundtals väldigt trångt och fullsatt i mat och dryckestältet vilket skapade stora köer. Därför flyttar vi detta område till nedre delen av arenan och det blir denna sommar 3X så stort som föregående år. På så sätt kan vår mat- och dryckesleverantör APA servera mer folk samtidigt under kvällarna, och det blir ett stort uteserveringsområde som kommer kunna ta in mycket folk där publiken kommer kunna njuta av fantastisk mat från APA samtidigt som de lyssnar till sina favoritartister.

• Entrén förlängs och börjar redan vid husknuten för att underlätta köer och in/utgångar från arenan.

• Armbandsuthämtningen blir på Norrmalm parkeringen. Här byter du ut din festivalbiljett mot ett armband för att komma in på festivalen.

Även i år hittar vi succékonceptet Cabana. Detta är för dig & ditt sällskap som vill sitta precis där det händer, men ändå kunna hålla det privat. En cabana är ett privat 3x3m tält upphöjt över marken, med soffor och annan härlig inredning du och dina 10 vänner/kollegor kan avnjuta kvällen. För bokning av Cabana (info@hknoje.se). (slutsålt, kölista finns)

Kommentarer:
– Vi är väldigt nöjda med årets festivalområde, det känns som att det som var lite mindre bra förra året har vi tagit med oss och utvecklat och gjort bättre inför årets festival. Vi har tagit till oss det publiken upplevde förra året och utvecklat det till det bättre. Publiken kommer uppleva området som mycket bättre och smidigare i sommar, säger Oscar Westerlind, Sensommar.

– Det är alltid en utmaning när man kommer till ett nytt område och ska göra festival, nu är det andra året vi kör på Idrottsparken och nu är vi varma i kläderna. Vi hittade mycket rätt förra året och lyckades behålla festivalkänslan som många trodde skulle gå förlorad när vi flyttade in på arenan. Vi har tagit till oss det publiken upplevde förra året, tillsammans med våra egna tankar och idéer och förbättrat festivalen helt enkelt, säger Dino Vulic, festivalchef Sensommar.