Galantis till Sensommar! 2017

Galantis är klara för Sensommar! 2017. Det blir supergruppens första spelning i Norrland någonsin – och är i dagsläget gruppens enda spelning i Sverige 2017.

– Vi är otroligt glada att äntligen få välkomna Galantis till Sundsvall, en av Sveriges största musikexporter med en lokal anknytning, säger Dino Vulic, projektledare, Sensommar!

Galantis är resultatet av två av Sveriges största producenter i samarbete – en sensation som på kort tid blivit en av världens mest omtalade houseakter. Christian Karlsson (Bloodshy & Avant och Miike Snow) och Linus Eklöw (Style of Eye) har var för sig jobbat med artister som Madonna, Britney Spears, Swedish House Mafia och Lily Allen. När de gick samman som Galantis var succén given redan från start. De är en världens mest streamade artister på Spotify och står bakom hits som Runaway (U&I), No Money & Peanut Butter Jelly.

– Det känns alltid stort att åka och spela på hemmaplan, vi gör det alldeles för sällan! Vi är ju svenskar så Sverige-gig har alltid en speciell känsla man ser fram emot, säger Galantis.

Galantis gör sin första spelning i Norrland på Sensommar
– De har bara gjort en handfull spelningar tidigare i Sverige och det här blir första gången i Norrland. Linus är från Sundsvall, och spelade som Style Of Eye på festivalens premiärupplaga. Och nu kan vi äntligen få välkomna hans supergrupp, Galantis, det känns som att cirkeln sluts, säger Oscar Westerlind, projektledare, Sensommar!

Galantis är en av landets största musikexporter, men ack så har nästintill alla deras konserter tagit plats utomlands på några av världens största arenor och festivaler.
– De känns underbart att få välkomna de hem, och till Sensommar 2017. Tanken föddes direkt efter första upplagan där vi tillsammans med Linus pratade om att göra detta. Och äntligen har vi lyckat få till det, säger Dino Vulic, projektledare, Sensommar!