Johnossi till Sensommar! 2016

Det har gått sex år sedan Johnossi sist besökte Sundsvall – men nu återvänder rockduon äntligen för en exklusiv konsert på Sensommar! – Bandets spelning på festivalen är en av ett fåtal Sverigespelningar 2016, säger Dino Vulic.

De flesta kan vara överens: Johnossi är ett av Sveriges absolut bästa liveband. Den energi och eufori som John Engelbert, på sång och gitarr, och Oskar Bonde, på trummor, åstadkommer på scen är helt omöjlig att värja sig mot. När Johnossi slog igenom var det därför svårt att förstå att bandet bara består av två personer.
– Blundar du för en minut känns det som att det är ett fullstort band. Men håll ögonen öppna, för det kommer att bli en helt magnifik scenshow som man sent glömmer, säger Dino Vulic, arrangör på Höga Kusten Nöje.

Att den senaste konserten Johnossi gjorde i Sundsvall ägde rum 2010 märks tydligt, inte minst på Sundsvallspublikens artistönskningar. När de nu återvänder så är det för en exklusiv konsert, bandet gör bara ett fåtal spelningar i Sverige under året och en av dessa blir alltså på Sensommar!
– Detta är verkligen efterlängtat och det känns fantastiskt att kunna leverera ett sånt otroligt band, säger Oscar Westerlind, arrangör på Höga Kusten Nöje.

Johnossi albumdebuterade 2005 och nådde snabbt internationell framgång, särskilt i Tyskland där bandet turnerat och spelat på stora festivaler. De har sedan dess turnerat i USA och Japan, både ensamma och tillsammans med svenska band som The Hives, Shout Out Louds och The Soundtrack of Out Lives.
– Johnossi är just nu inne i studion och jobbar på ett nytt album, så om vi håller våra tummar kanske vi även får höra lite nytt material i Sundsvall, säger Oscar Westerlind.

De har totalt gett ut fyra studioalbum under karriärens gång, det senaste Transitions 2013. I discografin ryms hitlåtar som ”Man Must Dance”, ”18 Karat Gold” och ”Dead End”. Låten ”What’s the Point”, från albumet Mavericks, var en av 2010 års mest spelade låtar och annekterade Trackslistan under 25 veckor. Duon har även fått ta emot två statyetter på P3 Guld-galan för “Årets band”, 2009 och 2011 samt en Grammis för årets grupp 2011.