Sensommar tillbaka 2016

Efter ett lyckat första år står det nu klart att Sundsvallsfestivalen återvänder 2016 – ännu större och ännu bättre.

Större, bättre, häftigare… planerna för nästa upplaga av Sensommar! är redan igång. Första upplagan av festivalen lockade 4 200 besökare till Fältet i Sundsvall – ett positivt besked som gör att konceptet nu utvecklas vidare och kommer nästa år tillbaka i en ännu hårdare satsning. Nästa år är målsättningen 6000 personer. – Vi är nöjda och det är fantastiskt kul att vi har fått så positiv respons från besökarna. Nu hoppas jag att vi kan göra hela arrangemanget ännu bättre och redan nästa år kommer det att märkas av förbättringar, säger Oscar Westerlind, en av projektledarna på arrangerande Höga Kusten Nöje.

Nytt för nästa år blir bland annat datumet – som flyttas till första helgen i augusti. Detta för att bättre ta vara på både sommarvädret och de sista semesterdagarna. – Det är ett attraktivare datum helt enkelt och blir ett sätt för oss att växa i rätt riktning tillsammans med Sundsvallsborna, säger Dino Vulic, en av projektledarna på arrangerande Höga Kusten Nöje.

Redan i år märktes det att det fanns ett stort intresse kring en större festival i Sundsvall. Detta vill arrangörerna ta vara på och utveckla. – För att få festivalen att växa i rätt riktning så kommer vi bland annat bjuda på ett större festivalområdet, fler mat- och dryckestält. Tanken är även att utöka med ett bredare utbud kring underhållningen, mer detaljer om detta kommer dyka upp under våren, säger Dino Vulic.