Sensommar tillbaka 2017!

Sundsvallsfestivalen Sensommar! byter kläder 2017 och får ny adress, nytt datum och optimala förutsättningar för att bli festivalen som alla sundsvallsbor vill ha. 

– Det blir en hel del nytt inför årets festival, det känns verkligen som att vi hittat rätt, säger Oscar Westerlind projektledare på Sensommarfestivalen.

Större, bättre, häftigare… planerna för sommarens upplaga av Sensommar! är i full gång. De två första upplagorna av festivalen har lockat närmare 10 000 besökare till Fältet i Sundsvall – ett positivt besked som gör att konceptet nu utvecklas vidare. Årets satsning är den största hittills. Några av dom största förändringarna blir att festivalen är en månad tidigare än föregående år, i början av juli, och att man byter fältet mot arena mitt i centrala Sundsvall.
– Festivalens nya datum blir 7-8 juli. Efter många bra samtal med olika aktörer i Sundsvall kom vi fram till att en festival i juli mitt i stan är det Sundsvallsborna vill ha. Då tycker vi att Norrporten Arena känns som det givna valet, sen blir det också en mäktigare festivalupplevelse på en arena, säger Dino Vulic, en av projektledarna på Sensommar.

Under hösten har Höga Kusten Nöje gjort undersökningar och där har det visat sig att det finns ett stort intresse kring en större festival i Sundsvall som ligger mitt i sommaren och nära centrum. Detta vill arrangörerna ta vara på och utveckla.
– Vi är väldigt peppade på att få komma igång med arbetet med årets festival. De nya förutsättningarna för årets upplaga känns optimala. Vi jobbar just nu för fullt med att rita festivalområdet, gå igenom hur produktionen ska se ut och hur man helt enkelt gör den bästa möjliga arenafestivalen,  säger Oscar Westerlind.

Sensommar kommer inom kort presentera den första artisten för 2017 års upplaga av festivalen.
– Vi satsar mycket på att utveckla Sensommar och målsättningen är att vara en av Norrlands största festivaler inom några år. Därför känns det extra kul att få presentera  första artisten inom kort. Dessutom en av de största artisterna som någonsin spelat i Sundsvall i modern tid, säger Dino Vulic.

Mer information om festivalen kommer inom kort.

www.sensommar.se