Sensommar tillbaka 2018

Efter sommarens stora succé står det klart att Sundsvallsfestivalen Sensommar! kommer tillbaka 2018. Festivalen stannar inne på Idrottsparken och nästa års datum blir 6-7 juli 2018.
– Vi hittade verkligen rätt med den nya arenan och de nya datumen. Inramningen blev perfekt, så det vill vi verkligen behålla och utveckla, säger Oscar Westerlind VD på Höga Kusten Nöje.

2017 års festival blev den största hittills. 12 000 besökare lockades till Sundsvall och Idrottsparken där världsartister som Steve Angello, Galantis, Miriam Bryant, Otto Knows, Linnea Henriksson och många fler spelade. Scenshowen blev den största som gjorts någonsin i Norrland och det är någonting festivalen vill fortsätta utveckla. Planerna för nästa sommars upplaga av Sensommar! är därför i full gång. De tre första upplagorna av festivalen har lockat närmare 25 000 besökare till Sundsvall – ett positivt besked som gör att konceptet nu utvecklas vidare.

– Vi tog ett jättekliv och hittade verkligen rätt i somras och vill fortsätta bygga vidare på det. Vi hade några av de största artisterna och produktioner som besökt Norrland tidigare och det vill vi verkligen ta vara på och kunna fortsätta erbjuda i fortsättningen, säger Dino Vulic, festivalchef Sensommar.

Festivalen 2018 blir kvar på Idrottsparken och dess datum blir samma helg som tidigare, 6-7 juli 2018 och blir den fjärde festivalen i ordningen att arrangeras.

– Att hålla festivalen på Idrottsparken höjde det hela festivalens nivå ett snäpp till. Att kunna använda sig av en så pass bra arena på ett så pass centralt läge är få förunnat och det märktes att årets festivalplats var väldigt uppskattad bland besökarna. Därför väljer vi att fortsätta hålla festivalen på Idrottsparken och även samma helg, säger Oscar Westerlind, VD på Höga Kusten Nöje.

– Att bygga en bra och trovärdig festival tar tid, vi fortsätter tro på Sundsvall som evenemangsstad och kommer fortsätta satsa för att nå vårt mål att bli störst i Norralnd, säger Per Johansson, från arrangörsgruppen på Sensommar.

Man har efter sommaren arbetat med att börja planera nästa års festival och hoppas på att under hösten kunna presentera de första artisterna inför nästa års festival. Men biljetterna släpps redan på måndag 25 september 10.00.

– På måndag släpper vi blindbird biljetter. Det vill säga vanliga festivalbiljetter till rabatterat pris då inga artister ännu är släppta. Detta är till våra trogna besökare och till personer som vill spara en bra slant. Dessa biljetter kommer vara 50% billigare än slutpriset av ordinarie festivalbiljetter. Man skall helt enkelt premieras genom att köpa i tid, säger Dino Vulic, festivalchef Sensommar.

Mer information om festivalen kommer inom kort.

www.sensommar.se