Sensommar! tillbaka 2019

Efter sommarens stora succé står det klart att Sundsvallsfestivalen Sensommar! kommer tillbaka 2019. Festivalen stannar inne på arenan och nästa års datum blir 5-6 juli 2019.

– De två senaste åren har varit helt fantastiska på arenan, vi kommer vara kvar på samma plats och datum och fortsätta utveckla festivalen för att nå vårt mål om att bli Norrlands största festival, säger Dino Vulic, Sensommar.

Efter fyra år fortsätter arrangörerna Höga Kusten Nöje och Ljud & Ljus Control att satsa på Sensommar! Festivalen i Sundsvall. 2018 års festival blev den största hittills. 14 000 besökare lockades till Sundsvall och Idrottsparken där världsartister som Alesso, Alan Walker, Icona Pop, Kapten Röd, Tove Styrke och många fler spelade. Scenshowen blev den största som gjorts någonsin i Norrland och det är någonting festivalen vill fortsätta utveckla. 2019 firar festivalen femårsjubileum.

Planerna för nästa sommars upplaga av Sensommar! är därför i full gång. De fyra första upplagorna av festivalen har lockat närmare 40 000 besökare till Sundsvall – ett positivt besked som gör att konceptet nu utvecklas vidare.

– Vi har de två senaste åren hittat rätt med plats och datum som varit ett jättekliv för festivalen och vill fortsätta bygga vidare på det. Vi känner och nöjda med helheten men kommer fortsätta utveckla och finslipa på smågrejer inför kommande femårsjubileum, säger Oscar Westerlind, Sensommar.

Festivalen 2019 blir kvar på arenan och dess datum blir samma helg som tidigare, 5-6 juli 2019 och blir den femte festivalen i ordningen att arrangeras.

–  Vi vill fortsätta sätta Sundsvall och Norrland på musikkartan samt visa att Sensommar kan leverera en nationell festival med internationella artister. Vi vill göra någonting som sticker ut i mängden, säger Per Johansson, Sensommar.

Man har efter sommaren arbetat med att börja planera nästa års festival och hoppas på att under hösten kunna presentera de första artisterna inför nästa års festival. Biljetterna släpps dock redan på tisdag 25 september 10.00.

– Den 25:e släpper vi blindbird biljetter. Det vill säga vanliga festivalbiljetter till rabatterat pris då inga artister ännu är släppta. Detta är till våra trogna besökare och till personer som vill spara en bra slant. Dessa biljetter kommer vara cirka 50% billigare än slutpriset av ordinarie festivalbiljetter. Man skall helt enkelt premieras genom att köpa i tid, säger Per Johansson, Sensommar.

Mer information om festivalen kommer inom kort.

www.sensommar.se